AlphenTaal bracht wervelende optredens tijdens Literair Podium in Theater Castellum

Alphen aan den Rijn – Voor een goed gevulde zaal in Theater Castellum begon op 12 januari voor AlphenTaal voor dit jaar het eeuwfeest. Honderd jaar schrijf- en dichtkunst had jonge en oudere auteurs samengebracht voor een gemengd publiek van alle leeftijden en achtergronden. Bij binnenkomst werden zij verwelkomd door het harmonieuze pianospel van Marian de Wit.

De avond begon met een humoristisch gesprek over de auteurs die Alphen aan den Rijn in de afgelopen 100 jaar heeft voortgebracht. Neerlandicus en historicus Henk Jan Habermehl bracht een verhaal vol goede informatie maar ook met de nodige ironie waardoor het publiek blijvend werd geboeid. Hij kon zijn betoog op hilarische wijze afsluiten waarna de aanwezigen overgingen tot de pauze.

Het open podium dat daarna van start ging was goed gevuld met afwisselende optredens van schrijvers en dichters uit Nederland en België, en een dichter die zijn leven als een ware wereldburger doorbrengt, kwam naar voren met een optreden dat leek op rap zonder muzikale begeleiding. Ook was er Karen Griffioen die als dichter met een beperking veel indruk maakte op de aanwezigen. Heel opvallend was het aantal jonge deelnemers waaronder twee leerlingen van het Ashramcollege. Zij hebben tijdens het poëzieproject op hun school een prijs gewonnen en lieten nu aan het publiek horen waartoe zij in staat waren. Al met al waren publiek, optredende dichters en schrijvers en de organisatoren na afloop uitgesproken blij met het vijfde podium van AlphenTaal. Het zesde podium is gepland op 9 februari, om 20 uur in Theater Castellum, gratis toegang. Diverse schrijvers en dichters, jong en oud, hebben hun medewerking inmiddels al toegezegd.

Foto ’s van Arno Klos

Advertenties