Alphense avond van de poëzie

Alphen aan den Rijn – Op vrijdagavond 28 september 2018 is het eerste Open Podium van het nieuwe seizoen weer. Een bijzondere avond in Theater Castellum, direct voorafgaand aan de Nacht van de Poëzie op de zaterdag erna. Daarmee past het podium perfect in het kader van de Alphense Dagen.

Vijftien schrijvers, dichters en singasongwriters zullen achter elkaar optreden als opening van het tweede seizoen. Velen van hen zijn landelijk bekend en een aantal heeft meegewerkt aan dichtbundels over de landsgrenzen.

De organisatie is in handen van de Stichting AlphenTaal. De deelnemers komen uit heel verschillende delen van Nederland en uit Vlaanderen. De Open Podia Alphen trekken dan ook in toenemende mate deelnemers die veelal bereid zijn forse afstanden af te leggen per trein of auto.

Op deze avond zal er bovendien worden gesproken over het succesvolle optreden van dichters en dichteressen tijdens Open Monumentendag en bewijst stadsdichter Kaj Elhorst eer aan de Alphense Dagen.

Het eerste Open Podium Alphen (OPA) van het tweede seizoen begint om 20 uur. Vanaf 19.30 kan iedereen vrij binnenlopen in de BDO foyer. Tussen de voordrachten en liedjes door zijn er drankjes en hapjes te verkrijgen.

De deelnemers zijn: Ingo Oudenaerde, Merel van den Hoorn, Jacqueline Jongen Servais, Ronald Bottelier, Hoss Wilstra, Albert Dorrestein, Paul Opdam, Irene Verheij, Bob Kalkman, Bart en/of Cornelis, Geraldo Insua Teijeiro, Gerwout van Lodewyck, Anja Tekelenburg, Martijn Deuze Zohlandt en Kaj Elhorst.

Advertenties